perjantai 16. helmikuuta 2018

Opetuksen järjestelmistä on tullut entistä merkittävämpi tekijä opettajan työhön

Olemme SAMKissa siirtymässä uuteen opetuksen järjestelmään, jota vielä kutsumme Peppiksi. Aihe on jo jonkun aikaa ollut keskeinen puheenaihe kahvipöydissäkin ja tällä hetkellä Peppin syövereihin sukeltaminen räätälöidyissä koulutuksissa on arkeamme. Kevät ja kesä on aikaa vielä valmistautua uuden järjestelmän käyttöönottoon.

Samaan aikaan tenttiakvaarioiden perustaminen ja käyttöönotto laajenee eri kampuksille ja edellyttää oppimista niin opettajilta kuin opiskelijoilta, jotta akvaario saadaan nopeasti tehokkaaseen käyttöön esimerkiksi uusintatenteissä tai kypsyysnäytteissä.

Edelleen Moodle uudistuu kesän aikana ja sen yhteydessä tulee uusia tuulia Moodlen opetuskäyttöön.
Oppimisanalytiikan hanketta odotamme toteutuvaksi maaliskuun tietämissä. Se toisi opetuksen arkeen uutta oppimisen ohjaukseen liittyvää elementtiä ehkäpä osana Moodlea.

HILL saa uutta väriä koko ajan, opetuksen johtoryhmässä kuulimme jo kesän aikana tulevasta SPARK-viestialustasta osana HILL-konseptia. 23.3. SAMK goes DIGI 2018 -tapahtumassa kuulemme mm. tästä lisää.

Opiskelusta saatavaa tulostietoa  kootaan myös yhä useammin suorina tiedonsiirtoina esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön käyttöön. Sekin on yhä lähempänä opetuksen arkea, sillä esimerkiksi tieto uusista opintosuorituksista opintojaksolla on järjestelmissä hyvin reaaliaikaista ja reaaliaikaisesti tieto on myös poimittavissa sieltä tänä päivänä. Opettaja on avainasemassa tuottamaan tätä tietoa järjestelmään.

Opettajan työn voi hyvällä syyllä sanoa olevan ammattikorkeakoulussa monipuolista ja edellyttävän myös jatkuvaa kiinnostusta uusiin, omaa opetusta palveleviin mahdollisuuksiin. Hanketoiminta, jossa moni meistä on mukana tavalla tai toisella, on yksi konkreetti esimerkki tästä. Työn vaativuus ei sisällä vain pedagogisia elementtejä vaan myös hyvää käsitystä laajemminkin siitä koko ammattikorkeakoulun opetuksen tehtävän kokonaisuudesta, johon itse työllään kytkeytyy. Hyvällä syyllä ammattikorkeakoulussa voidaan puhua uudenlaisen opettajuuden toteutumisesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti