keskiviikko 21. elokuuta 2019

Tämä viikko on alkanut loistavasti

Olen onnellisessa asemassa omassa työssäni. Eilen sain olla mukana työyhteisöosaamisen asiantuntijoiden kanssa kehittämässä kaikille SAMKin opiskelijoille kuuluvaan opintoon AHOT-toteutusta. Tänään sain olla todistamassa markkinoinnin asiantuntijoidemme tuottaman digimarkkinointikoulutuspäivän ohjelmaa. Kumpaankin liittyy se erityisyys ja ylpeyden aihe, että SAMKissa on pystytty luomaan amkin sisälle monialaisia asiantuntijaverkostoja, joissa avoin vuorovaikutus, osaaminen ja aineistojen jakaminen, yhteinen koulutuksen sisältöjen valmistelu ja arviointiperusteiden pohtiminen ovat arkipäivää.

Ammattikorkeakoulun koulutusta on uudistettu jatkuvan oppimisen periaatteiden mukaisesti ja osaamisperustaisuutta jatkuvasti vahvistaen niin opetussuunnitelmissa kuin käytännön opetuksessa. Työn opinnollistamisen kehittämisessä on tuotettu kokonaisia opintototeutuksia eriyttäen opiskelijoille, jotka pystyvät soveltamaan täällä opiskelemaansa omaan työhönsä. AHOT-testejä on kehitetty opiskelijoille, joilla aikaisempaa osaamista opiskeltavasta asiasta jo on. Näin varmistetaan osaaminen ja samalla joudutetaan opinnoissa etenemistä.

Näitä osaamisen jakamiseen ja vahvaan substanssiin perustuvia asiantuntijaverkostoja on tällä hetkellä kymmenkunta. Ne saivat alkunsa Toteemi-hankkeesta ja kun hanke on tämän vuoden lopussa päättymässä, nämä verkostot jatkavat elämäänsä pitäen huolen siitä, että sisällöllinen ja pedagoginen osaamisemme ovat jatkuvasti kehittyviä.

Onnistumisen edellytys on ollut sekä organisaation että opettajien sitoutuminen yhteiseen tekemiseen. Meillä se on onnistunut!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti